Skip to main content

Impressie Seminar PIONIEREN IN HET SOCIAAL DOMEIN, 2 november 2017

Het seminar ‘pionieren in het sociaal domein’ bracht donderdag 2 november circa 140 deelnemers bij elkaar in Fort Altena. Niet alleen mensen uit de zorg, participatie initiatieven en de arbeidsmarkt waren vertegenwoordigd, maar ook bestuurders, managers en financiële investeerders lieten zich deze middag inspireren door diverse pioniers. De doeners en visionairs, die binnen de bestaande wet- en regelgeving grenzen op zochten en nieuwe mogelijkheden wisten te creëren.

Sprekers Fred Vahlkamp van De Bank van Noppes, Jos de Blok van Buurtzorg, Marielle Don van SamenDoen en Rodney van den Hengel van Heilige Boontjes inspireerden de bezoeker tot anders denken, tot pionieren.  Het sociaal domein dat door de hervormingen en bezuinigingen regelmatig onder vuur ligt, kreeg een andere dimensie.Naast inspiratie en inzichten heeft het seminar direct geleid tot verbinding en nieuwe samenwerkingen. Dit gebeurde onder andere tijdens het Spervuur aan vragen.

Het seminar werd georganiseerd om de bezoeker te inspireren en om een andere aanpak aan het licht te brengen. Tevens een oproep tot meer samenwerken. Een aanzet tot een effectievere aanpak van de problemen en uitdagingen in het sociaal domein van vandaag.

De boodschap was duidelijk: Pionieren is toch vooral een kwestie van gewoon dóen! 

Gezien de grote belangstelling voor het onderwerp, buigen wij (organisatie De Bank van Noppes) ons over een mogelijk vervolg. Heeft u interesse, maar heeft u dit nog niet kunnen melden. Laat het ons weten. Ook suggesties over inhoud, gastsprekers of thema’s zijn van harte welkom. Want pionieren doen we samen!

welkom@debankvannoppes.nl