Skip to main content

Logo Oranje FondsDe Bank van Noppes ontving van het Oranje Fonds een bedrag van 25.000 euro om het project ‘Eten Verbindt’ te realiseren. Daarmee wordt in de Bank van Noppes een professionele keuken gebouwd, bestemd voor maatschappelijke doeleinden.

Er is een projectgroep samengesteld die het keukenproject vorm gaat geven. De groep wordt geleid door Elise Vahlkamp en Johan de Boon. Inmiddels is een projectgroep samengesteld en liggen de eerste plannen op tafel.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima

De planning is dat de keuken komend voorjaar in gebruik wordt genomen. Elise Vahlkamp ziet het gebeuren dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima de openingshandeling verrichten. ‘We gaan er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.’

De koning en koningin zijn sinds de oprichting beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven, die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn en begrip krijgen voor elkaar. Het Oranje Fonds wordt o.a gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto, en door vrienden en bedrijven.

Meer weten over Eten Verbindt:
info@debankvannoppes.nl

Meer info over of steun aan het Oranje Fonds:
www.oranjefonds.nl/vrienden
www.oranjefonds.nl